Voor veel muzikanten is het een droom om met een vriendengroep een band op te richten. Samen muziek maken verdiept de vriendschap en door te repeteren zie je je vrienden op een vaste dag en tijd. Hoewel de meeste bandjes er na een tijdje ook weer mee stoppen is dat niet bij iedereen het geval. Sommige bands klinken erg goed samen en hebben dezelfde toekomstdromen. Zo is een tournee door Nederland vaak een eerste stap naar een professionele carrière als muzikant. Hier geven wij je tips hoe je een tournee kunt organiseren met je band of als soloartiest!

Zorg voor een goede bus

Een tournee organiseren is heel veel werk en vereist een praktische aanpak. Zo is het van groot belang een groot busje te hebben met een indeling van worksystem.nl. Op worksystem.nl vind je namelijk allerlei praktische indelingen om je instrumenten veilig te vervoeren. Check ook altijd van te voren of er een backline op de locatie aanwezig is (zoals bijv. versterkers en/of drumstel) zodat je niet onnodig hoeft te slepen. Een grote bus voorkomt een heleboel problemen en eventuele schade aan dure instrumenten. Worksystem.nl biedt zelfs mogelijkheden om stellages op maat te laten maken zodat je straks met een customized bus op pad kunt!

Popronde

In Nederland zijn er tal van organisaties die beginnende artiesten en bands op weg helpen om door te breken. Zo organiseert Popronde ieder jaar een tournee door heel Nederland waar beginnende muzikanten zich voor op kunnen geven. Na een strenge selectie mag je met je band of solo komen optreden op unieke locaties zoals een kerk, platenwinkel, poppodium of bibliotheek. Je krijgt er zelfs een kleine vergoeding voor! Voor bezoekers is het concert gratis waardoor er altijd een publiek aanwezig is. Let wel op: om mee te doen aan Popronde ben je maandenlang onderweg en zul je weinig slaap krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *