Nederland is echt een festivalland en kent dus vele festivals. Van kleine lokale festivals tot grote meerdaagse festivals waar er flink uitgepakt wordt, zoals een Pinkpop of een Lowlands. Onder het motto alles kan en alles mag, zie je van alles voorbij komen op festivals. En dat maakt de festivals extra leuk en divers.

Casual en praktisch

Vooral voor meerdaagse, grote festivals ben je geneigd om voor casual en praktische kledingstijl te gaan. Jongens kleden zich vooral in comfortabele kleding. Deze jongenskleding is vooral tijdloos en daarom naast festivals ook geschikt voor andere evenementen zoals sportevenementen. Festivalgangers die voor deze look gaan, vinden het voornamelijk belangrijk kleding te dragen die comfortabel zit en waar ze geen omkijken naar hebben. Vergis je niet, ook al is deze jongens kleding tijdloos en comfortabel, kan dit nog steeds een stoer en modern imago geven. Niet saai dus, maar wel praktisch!

Bloot en kleurig

Een modetrend op veel festivals zijn de dames, die in niet veel verhullende kleding ronddansen. Prachtige creatieve outfits waarbij veel kleur de laatste trend is. Je kijkt je ogen uit, want naast mooi gebruind naakt, minuscule danspakjes in fleurige kleuren, zie je ook prachtige make-up-kunstwerken. Dus bezoekers komen niet alleen voor de geweldige bands, vette DJ’s en keigoede muziek, men gaat ook graag naar festivals om al het wonderlijk schoon te aanschouwen. Geweldig is het om te zien hoe mensen zich uitleven in de prachtigste creaties.

Extravagant

Tussen de mooi uitgedoste festivalgangers, zijn er ook mensen die nog net even een stapje verder gaan, door zich extravagant te uiten in hun kleding en uiterlijk. Van controversiële creaties waar menig mond van zal openvallen tot unieke kunstwerken die een bepaald karakter neerzetten, het zorgt voor een heerlijk bezienswaardigheid. Vaak hebben deze mensen zich maanden voorbereid en soms een heel jaar hard gewerkt om zich in dergelijke kunstwerken te kunnen hullen. Zo is kleding echt een kunstvorm en staat menig festivalganger met zijn camera klaar om dit speciale moment vast te leggen.

Cultuur van het festival beïnvloed modetrends

Welke modetrends je voorbij ziet komen op een festival, wordt mede bepaald door de cultuur van het betreffende festival. Jongens die een voorkeur hebben voor comfortabele kleding zie je op elk festival wel terugkomen. Ook de praktisch keuze in kleding is erg favoriet onder de festivalgangers, ook de dames. Echter bepaald de cultuur van het festival welke trend de boventoon voert. Op een hardrock festival zal je bijvoorbeeld die fleurige minuscule danspakjes veel minder tegenkomen, dan op een groot popfestival als Pinkpop. Op een gezellige caribisch festival zal je weer minder extravagante creaties tegenkomen dan op een festival als Dancevalley. Elk festival heeft zo zijn eigen modetrends en dat maakt het samen met de muziek, een heerlijk culturele beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *