In Nederland zijn er een paar festivals die een spraakmakende mix van muziek, cultuur en entertainment bieden.

Motel Mozaïque

Motel Mozaïque in Rotterdam biedt performances, films, live optredens en beeldende kunst. Rotterdam staat centraal en veel optredens zijn op interessante locaties in die stad. De muziek op Motel Mozaïque is een selectie van indie-, pop-, Nederlandse- en wereldmuziek.

Oerol

Heel Terschelling wordt bij dit festival in de vroege zomer omgetoverd tot een grote happening. Op de podia kan je van Nederlandse bands en singer-songwriters genieten. Optredens op Oeral zijn vaak kleinschalig, intiem en vinden in de natuur plaats. Ontdek nieuwe popbandjes, beluister wereldmuziek, woon het optreden van bekende internationale artiesten bij – in een duinpan, aan het strand of in een oude schuur. Muziek is maar één onderdeel van het culturele hoogtij dat Oerol heet. Ook toneel, beeldende kunst en straattheater horen thuis in dit veelzijdige en elk jaar verrassende festival.

Milkshake Festival

“Niets moet, en alles mag” op het Milkshake Festival in het Westerpark in Amsterdam. Dit is een dance-event waarbij tolerantie, vrijheid en liefde hoog in het vaandel staan. Het is een samenwerking tussen Air en Paradiso, en heeft een kleurrijk en LGBTI-vriendelijke inhoud.

Kwaku Festival

Het Kwaku Festival wordt al sinds 1975 georganiseerd in Amsterdam. Van oorsprong was het een feest waarbij de Surinaamse cultuur en muziek gevierd werd. De scope van Kwaku is sinds die tijd uitgebreid, en ook de Antilliaanse, Caribische en Afrikaanse culturen en muziekstijlen komen nu aan bod. Sinds 2008 heeft het festival een Roze zondag waarin de (internationale) gaycultuur centraal staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *