Buiten Nederland vind je een aantal culturele muziekfestivals die zeker de moeite waard zijn. Deze drie bijvoorbeeld.

Cambridge Folk Festival

Hou je van folkmuziek? Dan zou je echt een keer naar het dorpje Cherry Hinton bij Cambridge moeten. Elk jaar vindt daar een ontmoeting plaats van folkmuzikanten uit de hele wereld. Luister naar optredens op vijf verschillende podia, of doe met met folkloristische workshops, waar je leert jongleren, songs schrijven, instrumenten maken of verhalen vertellen.

Wave Gotik Treffen

In dit vierdaagse festival in het Duitse Leipzig treedt de gothic subcultuur elk jaar uit de schaduwen. Bezoekers genieten van de brede reeks muziekstromingen (industrial, wave, metal, klassiek, folk) die met deze duistere subcultuur samenhangen. Er vindt straattheater plaats, er zijn grote markten die aan de donkere esthetiek tegemoet komen, en er is een middeleeuws dorp. Veel bezoekers doen hun best om zo mooi mogelijk gekleed en opgemaakt aan het festival deel te nemen.

Ultra Europe

In Split (Kroatië) vindt één van de grootste elektronische muziekfestivals van Europa plaats. Op meer dan tien podia treden grote artiesten zoals Deadmau5, David Guetta en The Chemical Brothers op. Er zijn strandfeesten, party’s op boten en je hebt de kans om de cultuur van Kroatië te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *